Uljara Punat

PRODAVAONICA BR. 229

Maslinarstvo, odnosno uzgoj maslina i proizvodnja maslinovog ulja, jedna od najstarijih djelatnosti u ovom liburnijskom kraju, pa tako i na otoku Krku.

Tijekom stotina godina prirodna selekcija “izabrala” je sorte koje upravo najbolje uspijevaju na pojedinim lokalitetima i na neki način izabrala okuse tog kraja koji se odražavaju u maslinovom ulju. Otok Krk ima izuzetnu sreću što mu geografska pozicija određuje klimatske uvjete pretežito mediteranske klime, ali sa vrlo jakim utjecajima kontinentalne klime, što daje ukupnoj vegetaciji na otoku, pa tako i maslinama posebnost i jedinstvenost okusa i kvalitete.

Svojim kapacitetom Uljara Punat je najveća na otoku Krku. Tehnološki napredno postrojenje može preraditi i do 25 tona maslina na dan. Uljara je opremljena sa opremom za kontrolu kvalitete maslinovog ulja koja se kontinuirano provodi, te skladišnom opremom i klimatski stalnim uvjetima prostora za očuvanje razine kvalitete ulja.

U poslovanje ULJARE PUNAT uveden je sustav upravljanja kvalitetom u skladu sa normom ISO 9001:2000, te HACCP sustav prema prema zahtjevima Codex Alimentarusa, što je pored selektivnog prijema maslina u preradu i pravilnog rukovanja najmodernijom tehnologijom za hladnu preradu, garancija za vrhunsku kontinuiranu kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Ovo ulje nalazi se u ponudi svih prodavaonica Trgovine Krk, kao i u sâmoj Uljari tijekom prerade. Obzirom na količinu uroda koja se iz godine u godinu mijenja, moguće je da se u pojedinim godinama ne može nabaviti ovog ulja. Naime, ovaj proizvod potpuno je zavisan o mikrolokaciji otoka Krka i kao takav, podložan količinama maslina čija rodnost oscilira iz godine u godinu.
Spoj tradicije, primjena novih saznanja u maslinarstvu i preradi, te za maslinu izuzetno povoljan mikroklimatski položaj koji stoljećima oblikuje krajolik i dio života ljudi, garancija su za dobivanje specifične i zdrave delicije: ekstra djevičansko maslinovo ulje zeleno-žute boje, izvanrednog mirisa po lišću masline i svježe pokošene trave. Okus je pomalo gorkast i pikantan. Odličan je dodatak salatama, jelima od ribe, a voćni okus može Vam se svidjeti toliko da ga možete piti samostalnog kao lijek.

Kontakt

Adresa:
Kanajt 13
51521 Punat

Tel:
051/493-655

Mob:

091 613-1663

Radno vrijeme trgovine

Zatvoreno

Lokacija

Naši proizvodi

Put zlatne kapi – Uljara Punat